zoeken

Blok 1

baken voor de wijk Presikhaaf

De tien verdiepingen hoge studententoren Blok 1 is door zijn zelfstandige positie een blikvanger voor de omgeving en baken van vernieuwing voor de wijk Presikhaaf. Het solitaire karakter wordt versterkt door de alzijdige oriëntatie en compositie van de gevel. Door de verspringingen en de hoeveelheid ramen lijkt het gebouw groter dan het werkelijk is. Tevens is door de variatie in vensters geen van de studentenkamers hetzelfde.

Meer Minder

De gevelplaten hebben een onderling verschil van afwerkingsstuctuur waardoor een subtiel patroon is ontstaan. Met de natuurlijk donkerbruine kleur voegt het gebouw zich in de boomrijke ecologische zone.

Het gebouw bestaat uit een entreezone, en negen verdiepingen die per laag zijn onderverdeeld in tien zelfstandige wooneenheden. Op de bovenste verdieping is een collectief dakterras gesitueerd.

GROUP A heeft met het beperkte budget van studentenhuisvesting bijzondere oplossingen gecreëerd, zoals de grote hoekvensters en bovengenoemd dakterras.

Blok 1 is onderdeel van een grotere herbestemmingsopgave. Een deel van het naoorlogse woningaanbod in de Arnhemse wijk Presikhaaf is gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Naast woningbouw in het hogere marktsegment is ook studentenhuisvesting onderdeel van het nieuwe programma. De aanwezigheid van studenten in de wijk leidt tot grotere differentiatie en verjonging van de wijk. Zo geeft Blok 1 een maatschappelijke impuls aan Presikhaaf.

Feiten

Opdrachtgever

Vivare projecten

Opgave

Woningen

Locatie

Zoomstraat, Presikhaaf, Arnhem, NL

Omvang

3.000 m²

Functie

Studentenhuisvesting

Start ontwerp

Januari 2006

Start bouw

Mei 2008

Opgeleverd

Augustus 2009

Fotografie

Scagliola/Brakkee
Meer feiten Minder feiten

De makers van dit project

Adam Visser
Adam Visser
adam@groupa.nl

Architect | Partner

Birgitta Rottmann
no-profile-image
Jos Overmars
no-profile-image
Mike von Tiesenhausen
no-profile-image
Fatima El-bouyahyaoui
no-profile-image
David Moreno Romero
no-profile-image
Paulo Moreno
no-profile-image
Nolly Vos
no-profile-image
Edwin Larkens
no-profile-image
Daniël Gijsbers
no-profile-image
Niclas Frenning
no-profile-image
Externe betrokkenen
Loading...