search

Leeghwaterplein

beacon for renewed Megastores

We are responsible for the design of the 75 meter high residential tower at the Leeghwaterplein. The residential tower marks the new main entrance of the renewed Megastores and thus forms a beacon. The redesign of the Megastores and the new main entrance has also been designed by us.

More Less

Perpendicular to the Leeghwaterplein a residential tower with up to 160 apartments of approx. 75 sqm each will be developed. The slender tower with its six angled facade surfaces, is perfectly oriented towards the sun. To maximise incoming light and views out, each floor consists of seven apartments around a central hallway.

The plinth and residential tower have been designed as a unit in which the complementary programs will reinforce each other. The residential tower marks the new main entrance and forms a beacon for the renewed Megastores.

To optimize accessibility and quality the Megastores will be thoroughly adjusted and expanded. By developing the corner lot Leeghwaterplein / Van der Kunstraat a new city entrance will be created to Laakhaven, which contributes to the new identity of the Megastores.

Facts on a row

Client

HS Retail BV (een gezamenlijke onderneming van CQS en Meijer Realty Partners BV)

Assignment

New build

Location

Leeghwaterplein, The Hague

Area

17.700 sqm (158 apartments - 49-80 sqm)

Function

Residential and retail

Start design

2016
More facts Less facts

The makers of this project

Maarten van Bremen
Maarten van Bremen
maarten@groupa.nl

Architect | Partner

Adam Visser
Adam Visser
adam@groupa.nl

Architect | Partner

Folkert van Hagen
Folkert van Hagen
folkert@groupa.nl

Architect | Partner

Matteo Bettoni
Matteo Bettoni
matteo@groupa.nl

Architect | Projectleader

Pietro Giromini
no-profile-image
Dennis Berger
Dennis Berger
dennis@groupa.nl

Architect

Mindaugas Arlauskas
Mindaugas Arlauskas
mindaugas@groupa.nl

Architect

Rodrigo Altamirano Fernand├ęz
no-profile-image
Loading...